Bereikbaar wonen in Molenblik

De nieuwe woonwijk Molenblik ligt op zo’n 5 minuten fietsafstand van het karakteristieke centrum van Medemblik. En doordat de wijk wordt aangesloten op de nabije verkeersaders, zoals de provincialeweg, ben je met de auto ook snel op weg. En wat dacht je van de aansluiting op het vaarnetwerk van de gemeente? Hierdoor kun je straks zelfs naar Enkhuizen varen!

image alt

Fietsen en varen

Naast de auto-aansluiting op de bestaande infrastructuur, worden er in en om Molenblik paden en bruggetjes aangelegd voor fietsers en voetgangers richting de bestaande wijk. Het pittoreske centrum van Medemblik ligt op fietsafstand, je bent er al met zo’n 5 minuten trappen! En heb je een bootje? Dan kun je via allerlei vaarwegen door de waterrijke wijk varen, richting de stad, de polder, of het IJsselmeer (en verder).

Goede autoverbindingen

Dankzij goede aansluitingen naar de bestaande infrastructuur en nabije verkeersaders, zoals de N239 (Dijkweg/Westzeedijk) en N240 (Markerwaardweg), ben je met de auto vanuit Molenblik snel op weg. Via de N239 kom je op de rijksweg A7, van Amsterdam richting Purmerend en de afsluitdijk naar Friesland. Vanuit Medemblik rijd je in 20 minuten naar Hoorn en Enkhuizen, in 30 minuten naar Purmerend en in circa 40 minuten naar Amsterdam of Alkmaar. Wegens toegenomen verkeersdrukte tussen de A7 en Medemblik de afgelopen jaren, werkt de Provincie overigens aan een verbetering van de beide provinciale wegen bij Medemblik.

image alt

Met de (historische) trein

Medemblik heeft geen eigen treinstation meer in gebruik, maar er is wel een goede busverbinding met onder andere het NS-station van Hoorn. Daar ben je in 30 minuten om de trein te nemen naar bijvoorbeeld Enkhuizen of Amsterdam. Het vroegere, gerestaureerde, treinstation van Medemblik uit 1886 wordt niet gebruikt voor NS-reizigers. Wel kun je vanaf dit station met de historische stoomtrein (Museumstoomtram Hoorn-Medemblik) naar Hoorn rijden. Een toeristisch traject dat zeker een ritje waard is!