Voorzieningen rondom Molenblik

Voor de toekomstige bewoners van een nieuwe woonwijk is het fijn dat er voldoende voorzieningen in de omgeving zijn. Om te spelen, sporten, winkelen, et cetera. Het karakteristieke centrum van Medemblik heeft een goed voorzieningenniveau en plukt de vruchten van het (watersport)toerisme. Verder vind je er verschillende basis- en VO-scholen en diverse sportverenigingen. Aan de rand van de nieuwe wijk Molenblik komt bovendien een groene kade met halverwege een zit- en speelvoorziening. Je vindt er dus van alles!

image alt

Winkels en horeca

Op 5 minuten fietsen van Molenblik vind je het gezellige historische (winkel)centrum, met heel veel leuke winkels en horecagelegenheden. Van bakker tot biologisch, van haakvrouw tot Hema, van kaas tot Keurslager en van opticien tot supermarkt; het aanbod is divers. En op maandag stallen de marktlieden hun waar voor je uit aan de Nieuwstraat, in hartje Medemblik. Naast leuke winkels vind je hier gezellige locaties voor een kopje koffie, lekkere lunch of gezellig diner.

image alt

Onderwijs en opvang

Voor de kleine kinderen biedt Medemblik verschillende opvanglocaties, zoals Partou Speelhaven, Partou Kindervloot en Kinderdagverblijf/Peuterspeelgroep Berend Botje. Voor alweer wat grotere kinderen kun je kiezen uit 4 basisscholen (1 openbare, 2 katholieke, 1 protestants-christelijk) en tot slot heeft Medemblik een brede scholengemeenschap (SG De Dijk); een overzichtelijke school voor VMBO, MAVO, HAVO en VWO in een multifunctioneel centrum, met o.a. ook een sporthal, theaterzaal en bibliotheek.

image alt

Sportief in Medemblik

Zoals gezegd staat Medemblik bekend als watersportcentrum. De moderne jachthaven Regatta centrum Medemblik heeft zo’n 500 ligplaatsen en veel voorzieningen. Vanaf de haven Medemblik vaar of zeil je met je boot heerlijk naar oude havens als Den Oever, Enkhuizen, Workum of Stavoren. Voor watersporten kun je ook terecht bij Roeivereniging RV. Hollandia of Watersportvereniging Bestevaer. Maar ook voor wie zijn voeten graag droog houdt, zijn er genoeg opties om te sporten. Zo zijn er 2 voetbalverenigingen, een hengelvereniging, een badmintonvereniging, een vereniging voor inline skatig en een gymnastiekvereniging. Mogelijkheden genoeg om lekker actief bezig te zijn!

image alt

Musea en evenementen

Verleden en heden komen in Medemblik als nergens anders samen. De vroegere strijd tegen het water, de bloeiende handel in de Gouden Eeuw en de ligging in de kop van Noord-Holland is terug te beleven in verschillende bezienswaardigheden en musea in de stad. Naast monumentale schatten, erfgoed en historische kerken bezoeken, is er ook genoeg te beleven met het hele gezin. Neem bijvoorbeeld het bekende Bakkerijmuseum, waar kinderen zelf koekjes mogen versieren, of het Nederlands Stoommachinemuseum. Of maak een bijzondere tijdreis met de Museum Stoomtram!