Wonen in Medemblik; charmant en historisch

Aan het IJsselmeer ligt het charmante en historische stadje Medemblik, de oudste haven én stad van West-Friesland (sinds 1289) en de kleinste stad van Noord-Holland. Ooit was Medemblik een welvarende havenstad, maar de sluiting van de Zuiderzee in de vorige eeuw betekende de nekslag voor de haven. Dankzij de prachtige ligging aan het IJsselmeer bloeide Medemblik opnieuw op, als bloeiend en aantrekkelijk watersportcentrum dat veel toerisme trekt.

image alt

Fijn stadje

Medemblik ligt in de gelijknamige gemeente in Noord-Holland, aan het IJsselmeer en telt ongeveer 9.000 inwoners. Het oude centrum is gezellig en karakteristiek en heeft een redelijk voorzieningenniveau. Historische gevels op de kades, gezellige terrasjes, verborgen hofjes, het Regatta-centrum en de stoomtrein naar Hoorn, maken Medemblik een fijn stadje om te ontdekken. Maar Medemblik plukt vooral de vruchten van het (watersport)toerisme.

image alt

Van havenstad tot watersportcentrum

Medemblik was in de middeleeuwen een welvarende havenstad aan de Zuiderzee. De aanleg van de Afsluitdijk, en dus afsluiting van de Zuiderzee, betekende de nekslag voor de haven. Maar dankzij de ligging op een mooie locatie in het noordelijk deel van het IJsselmeer, ontwikkelde Medemblik zich vanaf de jaren 60 langzaam tot een bloeiend watersportcentrum met een grote, moderne jachthaven. Een gezellige tussenstop voor een zeil- of vaartocht van Den Oever richting Enkhuizen of Hoorn en een trekpleister voor (watersport)toerisme.

image alt

Nieuwbouw in Medemblik

Aan de rand van de polder in Medemblik realiseert BPD Ontwikkeling samen met Zeeman Vastgoed het nieuwbouwplan Molenblik. Een wijk met circa 210 duurzaam gebouwde nieuwbouwwoningen, die aansluit op eerdere ontwikkelingen in Schepenwijk. Hier kun je straks wonen in een groene, waterrijke omgeving, op fietsafstand van het pittoreske en gezellige centrum van Medemblik.