Over het plan Molenblik

Nieuw wonen, met basisscholen en sportclubs om de hoek, maar tegelijkertijd tot rust komen in de open polder met zijn historische watergangen. Groen, waterrijk en duurzaam wonen zijn de voornaamste kenmerken van de nieuwe wijk Molenblik in Medemblik. De circa 210 nieuwbouwwoningen worden op natuurlijke wijze ingepast in de structuur van het omringende (polder)landschap en sluiten aan bij de bestaande bebouwing van de stad. Maak kennis met dit nieuwe woongebied in Medemblik.

image alt

Nieuwbouwlocatie in Medemblik

Het nieuwe woongebied Molenblik ligt in de Brakepolder, direct ten zuiden van Schepenwijk II, tussen de boezemsloot en de erven langs de Brakeweg. Aan de zuidzijde ligt de open polder, aan de noordoostzijde een weide. De structuur van het omliggende landschap – met historische watergangen, landwegen en lintbebouwing – wordt zoveel mogelijk verankerd in het nieuwe woongebied. De toekomstige bewoners van Molenblik wonen in de polder en genieten van weidse vergezichten aan de rand en veel watergangen in het hart van de wijk. Een waterrijk woongebied waar je lekker een rondje kunt varen!

image alt

Een wijk voor iedereen

In Molenblik worden in totaal zo’n 210 woningen gerealiseerd, zowel sociale huur- als koopwoningen, in een zeer gevarieerde mix. Van betaalbare rijwoningen tot vrije kavels, van 2 onder 1 kapwoningen tot levensloopbestendige woningen en van beneden-/bovenwoningen tot vrijstaande woningen. Zo wordt Molenblik een wijk voor iedereen! Een wijk waar je de auto voor de deur of dichtbij parkeert, waar je om de hoek terecht kunt voor je dagelijkse boodschappen, waar kinderen veilig op straat kunnen spelen en waar je op zondag in je bootje stapt voor een vaartochtje door de polder. Een wijk waar je kunt starten, verder kunt groeien, maar ook oud worden.

image alt

Elk wijkdeel een eigen sfeer

De ruim 200 woningen in Molenblik worden gebouwd in 4 verschillende ‘wijkdelen’, met elk een eigen woonsfeer. Aan de rand met de bestaande bebouwing van Schepenwijk komen ruime woningen met terrassen aan het water en daartussen veel riet. Het midden van de wijk bestaat uit een compacter wijkdeel met voornamelijk rijwoningen en daarnaast komt een deel met wooneilanden en tot slot een gedeelte met woonerven. Het geheel wordt afgerond door een soort dijk om de woonwijk heen, waarover je lekker kunt wandelen. Hoe fijn is het om even lekker uit te waaien na een drukke werkdag en de hectiek van je schoolgaande kids?