De handtekeningen voor woonwijk Molenblik zijn gezet!

17 september '21

We zijn weer een stap dichter bij de realisatie van de waterrijke woonwijk Molenblik aan de rand van de kern Medemblik. Op vrijdag 27 augustus is de exploitatieovereenkomst getekend tussen de gemeente Medemblik, BPD en ZeemanVastgoed. In de toekomst worden er circa 200 woningen gebouwd die voornamelijk gericht zijn op (jonge) gezinnen. Daarnaast komen er woningen voor starters, huurders en 55-plussers.

image alt

Waterrijk en groen

Molenblik wordt een waterrijke wijk met veel natuur, gelegen in de polder waarbij duurzaamheid een groot onderdeel wordt. “Ik ben blij dat er ook in onze stad Medemblik weer ruim 200 woningen bijkomen want die zijn hard nodig,” legt wethouder Andrea van Langen de toekomstplannen van de gemeente Medemblik uit.

De wijk is gelegen aan de zuidzijde van Medemblik en grenst aan het eerder gerealiseerde plan Schepenwijk II uit 2014. Vaar met je bootje door het water dat door de wijk gaat. Dit water staat in open verbinding met de randsloot en de Braak. Het nieuwe woongebied krijgt groene randen met natuurlijke oevers en groen begroeide dijkjes. Daarnaast komen er mooie wandelpaden en is er veel aandacht voor kinderspeeltuinen in het ontwerp.

Plannen concreet maken

Het ondertekenen van het exploitatieovereenkomst is het startsein voor de ontwikkelcombinatie. Nu kunnen de plannen concreet worden gemaakt en de bestemmingsplanprocedure kan beginnen, eveneens het opstellen van de technische tekeningen. De verkoop van de woningen zal vermoedelijke halverwege 2022 plaatsvinden.

Wonen in Molenblik?

Heb jij interesse in wonen in Molenblik? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de plannen.

Blijf op de hoogte Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Benieuwd naar de wijk? Meer nieuwsartikelen