Over het plan Molenblik. Deel 1: de wethouder

27 oktober '23

Het laatste bericht over het plan Molenblik op deze site dateert van bijna een jaar geleden. Lange tijd konden we helaas weinig tot niets concreets melden over het project, ondanks het feit dat er achter de schermen veel voorbereidend werk in de tussentijd is verricht. Omdat we verwachten dat wij de komende tijd meer kunnen melden, starten we daarom eerst met een driedelige serie berichten over het project Molenblik. Om het geheugen weer even op te frissen. 

In deze serie komen 3 deskundigen aan het woord: allereerst Saskia van Langen, (voormalig) wethouder van Ruimtelijke Ordening van de gemeente Medemblik. In deel 2 komt de Peter van Oeveren aan het woord. Peter was directeur projecten en is momenteel regio-directeur van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling. In deel 3 vertelt landschapsarchitect en stedebouwkundige Tom Bullens (buro Vollmer & Partners) over het stedenbouwkundige plan Molenblik. 

Alle 3 de interviews stonden lange tijd op deze projectsite in één video. Voor het overzicht hebben we de video opgeknipt in 3 afzonderlijke interviews.

 

Andrea van Langen

Andrea van Langen, voormalig wethouder Ruimtelijke Ordening gemeente Medemblik vertelt in het kort over de ontwikkeling van de nieuwe wijk Medemblik aan de westzijde van Medemblik. En over de ambitie van de gemeente Medemblik om de wijk te ontwikkelen tot een mooie, groene en (bijna) energieneutrale woonwijk”. Een gevarieerde wijk met ook sociale huur én koop.

“Molemblik wordt de ‘Poort van Medemblik', op de overgang van het groen naar de stad. De nieuwe wijk in ontwikkeling zal voorzien in een grote behoefte aan wonen in Medemblik en daarbuiten, waaronder jongeren en ouderen in Medemblik, maar zéker ook daarbuiten”.

Nieuwsoverzicht Home
  Nieuwsoverzicht