Over het plan Molenblik. Deel 2: de ontwikkelaar

27 oktober '23

Dit is deel 2 van een 3-delige interviewserie met deskundigen over het plan Molenblik. Lange tijd konden we weinig melden over dit plan. Dat gaat gelukkig veranderen en daarom eerst een serie van 3 video-interviews met deskundigen over het plan. In deel 1 kwam de (voormalig) wethouder van Ruimtelijke Ordening van de gemeente Medemblik aan het woord. In dit deel komt vertelt Peter van Oeveren over het plan. Peter was ten tijde van het interview directeur projecten bij de ontwikkelaar van het project: BPD | Bouwfondsgebiedsontwikkeling. Inmiddels is hij regio-directeur bij dezelfde ontwikkelaar.

Alle 3 de interviews stonden lange tijd op deze projectsite in één video. Voor het overzicht hebben we de video opgeknipt in 3 afzonderlijke interviews.


Peter van Oeveren

Peter van Oeveren, momenteel regiodirecteur Noord-West van BPD Gebiedsontwikkeling, vertelt over de ontwikkeling van de nieuwe Medemblikse wijk die met name de Medemblikker uit de stad zal voorzien van woningen. Zowel de bewoners die een nieuwe stap willen maken in hun wooncarrière, als de startende jongeren.

Van Oeveren gaat in op de diverse stappen die in het kader van het project in samenwerking met de gemeente Medemblik en de provincie Noord-Holland al zijn genomen. Van het (voor)onderzoek naar wie er in deze nieuwe wijk zou willen wonen en wat er precies past bij Medemblik, tot uiteindelijk de invulling van de infrastructuur van de wijk op de bestaande wegen en fietspaden?

In de nieuwe wijk Molenblik zullen zo’n 210 woningen worden gerealiseerd. Zowel koopwoningen als sociale huur. Van betaalbare rijwoningen tot vrije kavels, van 2 onder 1 kapwoningen tot levensloopbestendige woningen en van vrijstaande woningen tot beneden- en bovenwoningen.

Wat Van Oeveren vooral erg bijzonder vindt aan dit plan is de aansluiting van deze groene en ruim opgezette wijk op de bestaande vaarwegen (via de stad) richting het IJsselmeer en het vaarwater in West-Friesland.

Over het plan Molenblik. Deel 3 De stedenbouwkundige
Over het plan Molenblik. Deel 1 De wethouder